KISZÁLLÍTÁS:

 

* Miskolc

* Tiszaújváros

* Edelény

* Sajószentpéter

 

és ezek vonzáskörzete

 

 

---

A világ legveszélyesebb éttermei

2015.04.10. 07:23:59

Mitől lehet egy étterem veszélyes? Biztosan sok mindentől, de talán a legkézenfekvőbb az extrém helyválasztás. Egy kínában található étterem pont ennek köszönhetően nyerte el ezt a megtisztelő címet.

tovább...

---

Kalória táblázat

2015.01.02. 07:48:12

Menüajánlataink összeállításánál nagy figyelmet szentelünk a megfelelő kalóriabevitelre, a tápláló és egészséges étrend érdekében. Sokan használnak étrendjük kialakításához különböző kalória táblázatokat, amelyek nagyon hasznosak tudnak lenni egy étterem számára és.

tovább...

---

Éttermek különös helyeken I.

2014.11.05. 14:24:12

A világon számos olyan vendéglő található, amely extrém helyszínével igyekszik megfogni a vendégeket. Ilyen például a vízesés étterem is...

tovább...

---

A restaurant szó eredete

2014.10.15. 09:36:38

Nálunk az ételeket kínáló vendéglátó helyek elnevezése egyszerűen étterem vagy vendéglő, de ez a legtöbb nyelvben nem így van. Legyen szó akár szláv, akár angolszász nyelvről, a legtöbbször a restaurant szó valamilyen változatát használják.

tovább...

A restaurant szó eredete

2014.10.15. 09:36:38

A magyar nyelven kívül, a legtöbb európai nyelvben az étterem kifejezésére a restaurant szó valamilyen változata szolgál, ami itthon is jól ismert, mégis kevesen tudják, honnan ered és mit jelent.

 

Először a 18. században, egy Boulanger nevű  francia vendéglátós használta ezt a szót étterme elnevezésére. A vendéglő fő jellegzetessége és vonzereje a fáradt munkások számára kínált húsleves volt, amelyet erőlevesnek nevezett, mondván, hogy még a betegek is erőre kapnak tőle. A restaurant franciául erősítőt jelent.

 

 

Weblapkészítő: Avasweb Kft.